Pravo na odustajanje od ugovora

Imate pravo na odustajanje od ugovora bez obrazloženja u roku 30 dana. 30 dana od preuzimanja robe imate pravo robu vratititi. Nakon zakonski određenog roka od 14 dana, akceptirmo samo robu koja nije ostećena, nisu na njoj vidljivi znakovi koristenja i koja je u originalnoj ambalaži. Ako nam nakon isteka 14 dnevnog roka za vraćanje robe i raskid ugovora pošaljete oštećenu robu i bez originalne i neoštećene ambalaže, odgovorni ste za smanjenje vrijednosti robe. U tom slučaju ćemo vas teretititi za nastalu štetu. Ovo ne vrijedi ako je oštećenje nastalo prilikom isprobavanja robe koje bi vam bilo omogućeno i u klasičnoj trgovini. Rok za odustajanje od ugovora je 30 dana od dana kada ste preuzeli robu u svoje vlasništvo vi ili osoba koju ste opunomoćili.

Odustajanje od ugovora - Potrošač

Pravo na odustajanje od ugovora sklopljenog na daljinu ima potrošač.
Potrošač može biti fizička osoba koja naručuje robu isključivo za svoju privatnu potrebu.

Odustajanje od ugovora - Tvrtka

U slučaju odustajanja od ugovora tvrtke je upražnjavanje prava na odustajanje klasificirano individualno. Roba može biti upotrijebljena u svrhu testiranja svojstava; ali ne smije doći do izričite potrošnje robe. Potrebno je imati u vidu troškove koje ćemo imati da bi robu doveli u početno stanje i koje imamo pravo odračunati od kupne cijene koju vam vraćamo. Ove troškove možete izbjeći ako robu dovedete u početno stanje sami (čišćenje, kompletiziranje, ispravno pakovanje i sl.) S obzirom na razovrsnost robe je svaki slučaj odustajanja od ugovora rješavan individualno.

Postupak odustajanja od ugovora

Dužni ste nam vrtiti robu odmah bez odlaganja, u svakom slučaju najkasnije do 14 dana od dana kada ste nas obavijestili o namjeri odstupititi od Ugovora. Ako želite odustati od Ugovora, morate nas izričito informirati o vašoj namjeri (npr. e-mailom ili pismom) na ovoj adresi:

E-Mail

Poštanska adresa

Muziker internetovy obchod
Drienova 1/h
821 01 Bratislava
Slovenska republika

Možete preuzeti i upotrijebiti obrazac za odustajanje od ugovora, ali nije obavezno.

Molimo vas da popunjeni obrazac isprintate i pošaljete s robom koju vraćate.
Ako upražnjavate pravo na odustajanje od ugovora, potrebno je da pošaljete informaciju o odustajanju prije isteka roka za odustajanje.

Molimo da robu i popunjen obrazac pošaljete ili dostavite na ovu:

Muziker
Reklamačné stredisko
Logistický areál P3
Hala 2, súpisné číslo 1102
900 55 Lozorno
Slovenská republika

Navedena adresa za plaćanje vrijedi i u slučaju ako ste kao mogućnost preuzimanja odabrali Osobno preuzimanje. Ako odustanete od ugovora, robu je moguće vratiti samo na navedenu adresu.

Ako roba izgubi na vrijednosti, vi ste odgovorni samo u slučaju ako je izgubila na vrijednosti korištenjem koja nije nužna za testiranje njenih svojstva i načina rada.

Posljedice odustajanja od ugovora

Ako odustanete od ugovora, obavezni smo vam vratiti sve uplate koje smo od vas primili prilikom kupnje, uključujući troškove za prijevoz ako su bili uračunati (s iznimkom troškova za prijevoz koji nije bio ponu đen s naše strane kao najoptimalniji standardni prijevoz ).

Vraćanje uplate

Novac za robu ćemo poslati najkasnije do 14 dana od primitka odustajanja od ugovora, ali ne prije nego što roba bude dostavljena natrag u našu poslovnicu (ili dok ne deklarirate da je roba bila poslana).
Ako nije bio izričit drugačiji dogovor, uplate šaljemo prijenosom na račun.
Nije moguće poslati uplatu poštom ili u gotovini.
Ni u kom slučaju vam neće biti obračunati nikakvi dodatni troškovi.

Pokloni i bonusi

Ako ste uz robu primili poklon ili bonus, nakon odustajanja od ugovora, ugovor o darovanju više nije valjan i obavezni ste zajedno s robom vratiti poklon ili bonus.

Troškovi za prijevoz vraćene robe

Troškove za prijevoz vraćene robe plaćate u punom iznosu, i to i u slučaju ako roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena na standardan način. Povratna pošiljka je individualna.

Pravo na odustajanje od ugovora nemate u ovim slučajevima

  • ugovor o dostavi proizvoda, na izradu kojeg je u odlučujućoj mjeri utiecao individualan izbor ili zahtjev sa strane potrošača ili ako je proizvod bio izrađen isključivo po narudžbi potrošača.
  • ugovor o dostavi zapečaćenog proizvoda koji iz higienskih ili zdravstvenih razloga nije pogodan za vraćanje (npr: In-Ear slušalice, nausnici, nausnici za puhačke instrumente, flaute, usne harmonike), u slučaju da je nakon dostave bio odpečaćen.
  • ugovor o dostavi audio ili video snimaka ili softwera za računalo u zapečaćenoj ambalaži, ako je bila odpečaćena nakon dostave.
  • roba izrađena izričito na zahtjev kupca na mjeru i roba na metre (kablovi rezani na metre, lanci rezani na metre i sl.).
  • ugovori za kupljenu odjeću ili obuću koju iz higijenskih razloga nije moguće vratiti (na primjer: donje rublje,ručnici, čarape, rukavice i sl.).
  • ugovori za kupnju odjeće, obuće i opreme (na primjer sve vrste obuće, hlače, košulje, majice, termo odjeća, jakne, suknje, haljine, šilterice, kape, šeširi, remeni, naočale, kišobrani i sl.), koju iz higijenskih il zdravstvenih razloga ili zbog načina korištenja je moguće vratitit samo uz predpostavku da je bila isprobavana samo kod kuće i u čistoj sredini i prilikom povrata na njoj nisu vidljivi nikakvi znakovi korištenja, oštećenja ili slično.
  • ugovor o dostavi Muziker Gift Card.

Molimo vas da proizvode zaštitite od oštećenja i prljavštine. Molimo vas da nam proizvode pošaljete natrag u originalnom pakovanju, umotano u zaštitnu najlonsku foliju ili papir, kao ne bi došlo do oštećenja prilikom prijevoza, zajedno s popunjenim obrascom , kompletnom opremom i sa svim dijelovima pakovanja.
Za slanje proizvoda možete upotrijebiti i zaštitnu ambalažu za prijevoz, ako više nemate originalnu ambalažu, molimo vas da osigurate dovoljnu zaštitu proizvoda pred oštećenjem prilikom prijevoza kako bi izbjegli kaznu za oštećenje proizvoda uzrokovano neispravnim pakovanjem.

Odustajanje od ugovoar i poklon bon

Robu kupljenu posredništvom poklon bona Muziker Gift Card je moguće vratiti (odustati od ugovora). Klijentu neće biti vraćen ukupan uplaćen iznos u gotovini, već odstupanjem od ugovora u određenom roku stiče pravo kredit u vrijednosti poklon bona, koji će moći iskoristiti za sljedeću kupnju u web trgovini Muziker. U slučaju ako je roba bila skuplja od iznosa na poklon bonu i klijent je za robu vršio nadoplatu, razlika će mu biti vraćena u obliku novca.

© 2004-2019 Muziker | Odustajanje od ugovora
Logo muziker
Nemojte propustiti povoljne akcije. Aktivirajte si notifikacije.
Aktivirati