cookies
Naši „kolačići” će za tebe biti ukusni
Kolačići na web stranici Muziker koriste se kako bi tvoj posjet uvijek bio ugodno iskustvo. Pristani na korištenje svih kolačića klikom na gumb "Suglasan sam" ili odaberi samo one koji ti se sviđaju u postavkama. Više informacija.
Suglasan sam
Odbij

Glazbeni instrument i njegov pozitivan utjecaj na čovjeka

Glazbeni instrument i njegov pozitivan utjecaj na čovjeka

Da li je zahvaljujući glazbi vaše dijete sretnije?

Svaki roditelj koji voli svoje dijete, čezne da ga u životu usmjeri na pravii da  odraste kao bezproblematičan, inteligentan i uspješan čovjek, koji sve oko sebe čini sretnima i na kojeg će moći biti ponosni. Ovaj put u pravilu nije lagan i osim doslovno podmuklih prepreka, danas je česta i dosada. Upravo dosada je često krivac ako dijete skrene s pravog puta. Kako se protiv nje boriti?

YouTube video

Ne dajte šansu dosadi

Glazba, slično kao i crtanje, pomaže fokusirati koncentraciju naših najmanjih time što djetetu omogućava da bude kreativno. Za razliku od crtanja glazba nije put ka konačnom djelu. Sviranje na glazbenom instrumentu  je stvaranuje glazbe kao takve sada i ovdje, ai dijete dobiva odmah povratnu reakciju. Glazba je jedna od najbitnijih stvari u  kasnijem životu djece. Zahvaljujući glazbi svog mališana možete pratiti i u teenagerskoj dobi.

Motorika, IQ, pamćenje, koncentracija...

Ajmo lijepo po redu. To da za glazbu nije nikad kasno je poznata stvar, ali što se tiče sviranja na glazbenom instrumentu, preporuča se početi što prije. Osim borbe protiv dosade je sviranje na glazbenom instrumentu spojeno s mnogim pogodnistima. Stručnjaci govore da sviranjem na glazbeni instrument se vježba i motorika prstiju djeteta, jača se koncentracija što ima pozitivan utjecaj na učenje u školi. Stručnjaci vide vezu između sviranja na glazbenom instrumentu i inteligencijom i puno boljim pamćenjem. Glazba zahvaljujući redovitom vježbanju pomaže djetetu da bolje organizira vrijeme. Kasnije pomaže bolje savladati obaveze koje se ponavljaju kao što je ustajanje u školu i rješavanje domaćih zadaća. Glazba dijete uči strpljenju, ustrajanju i disciplini i sve to kroz igru.

82p72s8qfrX_s560x560.jpg

Najomiljeniji u razredu

Čovjek je društveno biće i već od početka nam daje na znanje da ne želi biti sam. S vremenom se u njegovom životu pojavljuje sve više ljudi uključujući prijatelje, poznanike, kasnije kolege i partnere. Galzba pomaže čovjeku da nađe svoje mjesto u društvu. Osnivanje grupe, sviranje u školskom orkestru, ili snimanje glazbe svojih prijatelja – sve ovo vodi ka omiljenosti u kolektivu. Upravo zato smo sigurni da će vaš mališan biti omiljen u razredu.

Bitno je početi na pravi način

Glazba nije jednostavna umjetnost i savladavanje jednog instrumenta je često priprema za drugi instrument. Pošto djeca rastu brzo, pripremili smo za vas i mali priručnik  za pogodan prvi instrument, ovisno o dobi vašeg djeteta.
Za najmanje glazbenike od 3 do 5 godina preporučamo klavijature , dijete ima u dispoziciji široku lepezu zvukova, trenutnu povratnu reakciju i skoro neuništivu konstrukciju. Osim toga su klavijature često puta opremljene manjom klavijaturom ,  a i savršena su priprema za sviranje na pianinu. Umjetnici u dobi  od 6 do 9 godina već mogu uzeti u ruke cijeli niz instrumenata. Pogodna je poprečna flauta , klvijature , violina , ili klasična gitara   u specijalnoj umanjenoj verziji označenoj kao " 1/2 gitara ", ili 3/4 gitara . 
Majstori glazbe u dobi od 10 do 15 godina bi trebali birati sami. Fizički su spremni svladati bilo koji instrument, ali njihova osobnost koja je u razvoju ih može usmjeravati na bubnjeve , gitare , ili digitalni pianino .

pTUeBmM6v7j_s560x560.jpg

Da li glazbenik ima lakši život?

Idemo rezumirati: Glazba vaše dijete uči da od malih nogu shvaća osnovna pravila funkcioniranja stvari unutar sebe i u njegovoj okolini, zahvaljujući čemu bolje shvaća stvari, ima bolju koncentraciju i puno lakše pamti sve novo, a toga u dječjem svijetu zaista nije malo.
Osim toga s njim glazba ostaje i u dobi koju smatramo broblematičnom i pomaže mu pronaći samog sebe zahvaljujući određenom  “cool faktoru”, koji se spaja s glazbom. Vaše dijete se bolje snalazi u društvu, zahvaljujući čemu je omiljeno u kolektivu kojeg člano postupno postaje. Najbolje na tome je; kad sjedite u publici i zajedno s vama upravo vašem djetetu plješće stotinu (ako ne i tisuću ) ljudi. Čestitamo, možete biti ponosni.