cookies
Naši „kolačići” će za tebe biti ukusni
Kolačići na web stranici Muziker koriste se kako bi tvoj posjet uvijek bio ugodno iskustvo. Pristani na korištenje svih kolačića klikom na gumb "Suglasan sam" ili odaberi samo one koji ti se sviđaju u postavkama. Više informacija.

Blog

Kako odabrati gitarski efekt

Kako odabrati gitarski efekt

19.09.2023 Glazba
Pedalski efekti su manje ili veće kutijice koje su predmetom nekad nekad čak neodoljive čežnje glazbenika – odkada je prvi od efekata ugledao svjetlo dana 1962. godine. Od tada je naravno prišlo nešto vremena i danas ih je toliko da se u nima ne snalaze ni najveći profesionalci. Kako odabrati taj koji će savršeno nadopunjavati vašu gitrasku osobnost? Proučimo taj problem zajedno.
Kako odabrati ukulele

Kako odabrati ukulele

18.09.2023 Glazba
Ukulele je mali instrument velikih mogućnosti i upravo zato je tako omiljen. Danas je ovih amlih instrumenata tolika da je zaista lako izgubiti se u velikoj pobnudi modela, veličine i izrade. I zato smo za vas pripremili vodič, koji će vam pomoći razumjeti osnovne pojmove i osobine pojedinih modela.
Kako odabrati elektricnu gitaru

Kako odabrati elektricnu gitaru

Aktualizirano 04.09.2023 Glazba
Stratocasteri, Telecasteri, LP, V, SG, Superstratocasteri, semiakustične, Jazzmastrovi, Jaguari i druge zvijeri. Električne gitare su raznih oblika, vrsta drveta, pick upa, kobilica, boja i drugih stavri da je na početku dobro ako se u svemu tome ne izgubite. Nemojte se bojati, rado ćemo vam pomoći prilikom izbora vaše nove elktrične giitare. Prvo moramo saznati kakav instrument zapravo tražite.
Kako naučiti svirati gitaru: Vodič za početnike

Kako naučiti svirati gitaru: Vodič za početnike

Aktualizirano 24.07.2023 Glazba
Uživaš u glazbi i želiš znati kako naučiti svirati gitaru? Istina je da je učenje sviranja glazbenog instrumenta općenito dugotrajan proces. U ovu slobodnu aktivnost moraš uložiti puno vremena i energije. Međutim, ako znaš osnove i nekoliko praktičnih savjeta, sve može biti puno lakše. Imamo jednostavan vodič za tebe da saznaš kako svirati gitaru.
Kako odabrati akustičnu gitaru

Kako odabrati akustičnu gitaru

03.02.2023 Glazba
Akustične gitare mogu na prvi pogled izgledati skoro isto. Tek nakon kratke analize ćete biti iznenađeni kako se jedna od ruge mogu razlikovati. Ako prilikom odabira svoje prve gitare trebate savjet, možete računati s pomoćnom rukom sa naše strane.
Kako odabrati zvučnu karticu

Kako odabrati zvučnu karticu

05.10.2022 Glazba
S pojmom zvučna kartica će se prije ili kasnije sresti svatko tko svoju glazbenu produkciju želi dobiti u računalo i tamo dalje s njom raditi. Ovaj prijenosni hardver uređaj je označavan i kao audio prevodnik, audio zaslon, eksterna ili audio kartica ili jednostavno kartica. Naziv je varljiv, netko može pomisliti da se radi o tankoj kartici, ali prije se radi o kutiji s nekoliko priključaka i gumbima za upravljanje. Konektori služe za priključivanje mikrofona ili drugih audio uređaja na računalo.
Tvoje dijete može steći mnogo koristi zahvaljujući glazbi. Odaberi glazbeni instrument koji odgovara njegovoj dobi

Tvoje dijete može steći mnogo koristi zahvaljujući glazbi. Odaberi glazbeni instrument koji odgovara njegovoj dobi

13.07.2022 Glazba
Kažu da nikad nije kasno baviti se glazbom, ali zašto je bolje početi svirati neki instrument što prije? Osim što odlično razbija dosadu, donosi i mnoge prednosti. Znaš li koje?
Kako odabrati gitaru

Kako odabrati gitaru

Na početku je najvažniji pravi izbor.Tvoja prva gitara može ti donijeti gomilu zabave ili te potpuno obešrabriti.Učenje sviranja instrumenta je proces stalnog pokušaja, pogrešaka, uzastopnih pokušaja... i, nažalost, uzastopnih pogrešaka. Stoga odmah odaberi gitaru koja će te motivirati da nastaviš svirati unatoč prvim poteškoćama. Ali kako odabrati gitaru bez prethodnog iskustva? Postavi si nekoliko pitanja koja će ti pomoći da se bolje orijentiraš u širokom izboru gitara.
Kako odabrati combo pojačalo

Kako odabrati combo pojačalo

Električna gitara je instrument koji će prije ili kasnije zahtjevati dobro pojačalo. Ali kako naći pojačalo koje će za vas biti dobro i neće vam ubrzo dosaditi? Nadamo se da će vam ovi redovi pomoći pri odabiru. Dakle, krenimo.
Logo muziker
Nemojte propustiti povoljne akcije. Aktivirajte si notifikacije.
Aktivirati