cookies
Naši „kolačići” će za tebe biti ukusni
Kolačići na web stranici Muziker koriste se kako bi tvoj posjet uvijek bio ugodno iskustvo. Pristani na korištenje svih kolačića klikom na gumb "Suglasan sam" ili odaberi samo one koji ti se sviđaju u postavkama. Više informacija.
Suglasan sam
Odbij

Blog

Kako odabrati elektricnu gitaru

Kako odabrati elektricnu gitaru

Aktualizirano 04.09.2023 Glazba
Stratocasteri, Telecasteri, LP, V, SG, Superstratocasteri, semiakustične, Jazzmastrovi, Jaguari i druge zvijeri. Električne gitare su raznih oblika, vrsta drveta, pick upa, kobilica, boja i drugih stavri da je na početku dobro ako se u svemu tome ne izgubite. Nemojte se bojati, rado ćemo vam pomoći prilikom izbora vaše nove elktrične giitare. Prvo moramo saznati kakav instrument zapravo tražite.
Kako naučiti svirati gitaru: Vodič za početnike

Kako naučiti svirati gitaru: Vodič za početnike

Aktualizirano 24.07.2023 Glazba
Uživaš u glazbi i želiš znati kako naučiti svirati gitaru? Istina je da je učenje sviranja glazbenog instrumenta općenito dugotrajan proces. U ovu slobodnu aktivnost moraš uložiti puno vremena i energije. Međutim, ako znaš osnove i nekoliko praktičnih savjeta, sve može biti puno lakše. Imamo jednostavan vodič za tebe da saznaš kako svirati gitaru.
Kako odabrati akustičnu gitaru

Kako odabrati akustičnu gitaru

03.02.2023 Glazba
Akustične gitare mogu na prvi pogled izgledati skoro isto. Tek nakon kratke analize ćete biti iznenađeni kako se jedna od ruge mogu razlikovati. Ako prilikom odabira svoje prve gitare trebate savjet, možete računati s pomoćnom rukom sa naše strane.
Kako odabrati stage piano

Kako odabrati stage piano

16.10.2022 Glazba
Najpoznatije vrste elektičnih klavijatura su osmišljene tako da mogu reproducirati zvuk akustičnog klavira ili glasovira i obogatiti ga opcijama elektronskog zvuka. Tu se, mešutim zajedničke značajke digitalnih klavira, klavijature i scenskih klavira završavaju i počinje duga lista razlika koje proizlaze uglavnom iz potrebe i situacije za koju su namijenjeni.
Kako odabrati klavijaturu

Kako odabrati klavijaturu

12.10.2022 Glazba
Najbliže klavijaturi su digitalni pianino i stage pianino, najviše sliče oblikom, dimenzijama i težinom. Dok je stage pianino namijenjen prvenstveno za žive nastupe i profesionalce za rad u studiu, klavijatura je univerzalnija. Idealan je za početnike u svijetu klavijatura i ujedno kreativan instrument pun opcija. Solidnu klavijaturu danas možete kupiti za fer cijenu i može si ga priuštiti početnik ili amater.
Kako odabrati zvučnu karticu

Kako odabrati zvučnu karticu

05.10.2022 Glazba
S pojmom zvučna kartica će se prije ili kasnije sresti svatko tko svoju glazbenu produkciju želi dobiti u računalo i tamo dalje s njom raditi. Ovaj prijenosni hardver uređaj je označavan i kao audio prevodnik, audio zaslon, eksterna ili audio kartica ili jednostavno kartica. Naziv je varljiv, netko može pomisliti da se radi o tankoj kartici, ali prije se radi o kutiji s nekoliko priključaka i gumbima za upravljanje. Konektori služe za priključivanje mikrofona ili drugih audio uređaja na računalo.
Kako odabrati gitarski efekt

Kako odabrati gitarski efekt

19.09.2022 Glazba
Pedalski efekti su manje ili veće kutijice koje su predmetom nekad nekad čak neodoljive čežnje glazbenika – odkada je prvi od efekata ugledao svjetlo dana 1962. godine. Od tada je naravno prišlo nešto vremena i danas ih je toliko da se u nima ne snalaze ni najveći profesionalci. Kako odabrati taj koji će savršeno nadopunjavati vašu gitrasku osobnost? Proučimo taj problem zajedno.
Kako odabrati ukulele

Kako odabrati ukulele

18.09.2022 Glazba
Ukulele je mali instrument velikih mogućnosti i upravo zato je tako omiljen. Danas je ovih amlih instrumenata tolika da je zaista lako izgubiti se u velikoj pobnudi modela, veličine i izrade. I zato smo za vas pripremili vodič, koji će vam pomoći razumjeti osnovne pojmove i osobine pojedinih modela.
Tvoje dijete može steći mnogo koristi zahvaljujući glazbi. Odaberi glazbeni instrument koji odgovara njegovoj dobi

Tvoje dijete može steći mnogo koristi zahvaljujući glazbi. Odaberi glazbeni instrument koji odgovara njegovoj dobi

13.07.2022 Glazba
Kažu da nikad nije kasno baviti se glazbom, ali zašto je bolje početi svirati neki instrument što prije? Osim što odlično razbija dosadu, donosi i mnoge prednosti. Znaš li koje?
Kako odabrati combo pojačalo

Kako odabrati combo pojačalo

Električna gitara je instrument koji će prije ili kasnije zahtjevati dobro pojačalo. Ali kako naći pojačalo koje će za vas biti dobro i neće vam ubrzo dosaditi? Nadamo se da će vam ovi redovi pomoći pri odabiru. Dakle, krenimo.