cookies
Naši „kolačići” će za tebe biti ukusni
Kolačići na web stranici Muziker koriste se kako bi tvoj posjet uvijek bio ugodno iskustvo. Pristani na korištenje svih kolačića klikom na gumb "Suglasan sam" ili odaberi samo one koji ti se sviđaju u postavkama. Više informacija.
Suglasan sam
Odbij

Fender Stratocaster

Fender Stratocaster je ikonična gitara koja zauzima jedinstveno mjesto u svijetu glazbe. Ova kategorija glazbenog instrumenta obuhvaća širok raspon modela i varijanti Stratocastera, noseći pečat kvalitete i zvučne ekspresivnosti od renomiranog proizvođača Fender.

Dizajn i Konstrukcija: Stratocaster je karakteriziran svojim prepoznatljivim dvostrukim izrezom tijela, ergonomskim oblikom i tri pickupa postavljena na tijelu. Ova kombinacija omogućuje sviračima širok raspon zvukova i glazbenih stilova. Gitara je obično izrađena od kvalitetnih drvenih materijala poput javora za vrat i jelke ili jasena za tijelo, doprinoseći iznimnom taktilnom odzivu i rezonanciji.

Zvučne Mogućnosti: Fender Stratocaster je poznat po svom čistom i prepoznatljivom zvuku, idealno prilagođenom za različite glazbene žanrove uključujući rock, blues, pop i jazz. S tri pickupa i njihovim različitim kombinacijama, nudi sviračima širok spektar zvučnih mogućnosti od nježnih, kristalno čistih tonova do snažnih, izobličenih zvukova.

Vibrato Efekt i Svirljivost: Fender Stratocaster je opremljen tremolo mostom, omogućujući sviračima kreativnu upotrebu vibrata i izražajno sviranje. Poznat je i po udobnoj svirljivosti i jednostavnom pristupu visokim pragovima, omogućavajući sviračima slobodno izražavanje svoje glazbene kreativnosti.

Razni Modeli i Izdanja: Fender nudi širok raspon Stratocastera u različitim cjenovnim kategorijama i izdanjima kako bi zadovoljio potrebe različitih svirača. Od modela pristupačnih početnicima do vrlo luksuznih izdanja za profesionalne glazbenike, Stratocaster održava svoju popularnost desetljećima.

Povijest: Fender Stratocaster je prvi put predstavljen 1954. godine i od tada je postao neizostavan dio glazbene kulture. Njegov dizajn, osmišljen od strane Leo Fendera, bio je revolucionaran i donio je nekoliko inovacija glazbenom svijetu, uključujući trostruki pickup, oblik tijela, tremolo ručicu i različite vrste drveta za izradu vrata i tijela.

Zaključak: Svojom raznovrsnošću, kvalitetnom izradom i bogatim glazbenim nasljeđem, Fender Stratocaster ostaje jedna od najomiljenijih gitara među glazbenim entuzijastima diljem svijeta.

1 - 34 iz 196

Filtar
  • Najomiljenije
  • Najbolja ocjena
  • Najjeftinije
  • Najskuplje
  • Najnovije
  • Najveći popust
  • Naziv proizvoda
ALL YEAR POSSIBLE - LP platne - listing - 07/2022
Ukloni sve filtere

1 - 34 iz 196