cookies
Naši „kolačići” će za tebe biti ukusni
Kolačići na web stranici Muziker koriste se kako bi tvoj posjet uvijek bio ugodno iskustvo. Pristani na korištenje svih kolačića klikom na gumb "Suglasan sam" ili odaberi samo one koji ti se sviđaju u postavkama. Više informacija.
Suglasan sam
Odbij

Top 10 komada odjeće za brdske bicikliste

24.05.2022
Čítanje na 5 min.
Pavlína Straková
Voliš brdski biciklizam i razmišljaš o kupnji odgovarajuće odjeće? Pogledaj s nama što svakako ne smije nedostajati u tvojoj garderobi. Savjetovati ćemo te kako odabrati kvalitetnu biciklističku odjeću od glave do pete.
Top 10 komada odjeće za brdske bicikliste

Razmišljaš o tome kako se odjenuti za biciklistički izlet u planine? Iako se možeš voziti u uobičajenoj odjeći, nemoj podcijeniti posebnu biciklističku odjeću. Pružiti će ti udobnost tijekom vožnje, u što se isplati iše investirati. Moraš biti spreman na činjenicu da te vani može iznenaditi nagla promjena vremena ili mrak. Znaš li se obući za bicikl?

Višenamjenska marama ispod kacige

Prilikom vožnje po različitim vremenskim uvjetima, kacigu se isplati upotpuniti kvalitetnom višenamjenskom maramom, kao što je Viking. Štiti tvoju glavu i uši od hladnoće ili vjetra, a možeš je koristiti kao šal, kapu ili traku za glavu.

To je minimalistički komad odjeće koji je neprocjenjiv kada te vrijeme iznenadi. I to ne samo na hladnoći, već i na vrelini, kada služi kao znojna traka.

Biciklist sa šalom ispod kacige u naočalama

Biciklističke naočale

Iako su kacige za brdske bicikle opremljene vizirom koji štiti tvoje oči od sunca, kiše ili grana, isplati se nadopuniti ih kvalitetnim biciklističkim naočalama koje filtriraju štetno UV zračenje.

Ako posegneš za polariziranim naočalama Uvex Sportstyle 222 bit će tvoje oči zaštićene čak i od ometajućih refleksija svjetlosti.

Također su popularne naočale koje su opremlje višebojnim izmjenjivim lećama za različite uvjete osvjetljenja, kao što je Briko Stardust.

Ako voziš promjenjivim uvjetima osvjetljenja, isplati se uložiti u kvalitetu fotokromne naočale. Boja leća prilagođava se trenutnom intenzitetu svjetla i cijeli proces traje samo nekoliko sekundi. Ne moraš odlučiti koje staklo ćeš staviti.

Dres

Dresovi za brdske bicikliste izrađeni su od materijala visokih performansi koji dišu i dobro propuštaju vodu. Izdržljivije su da izdrže neke padove i imaju labaviji rez za pokrivanje štitnika.

Neki su nadopunjeni mrežastim dijelovima za još bolju ventilaciju ljeti. Korisni su džepovi na stražnjoj strani u koje možeš praktično upakirati male grickalice ili drugu potrebnu opremu.

U ponudi ćeš pronaći široku paletu boja i dezena – bez rukava, s kratkim, tričetvrt ili dugim rukavima. Vrijedno je spomenuti Dainese HG Tsingy. Ženske verzije dresova dostupne su za dame, kao što je linija POC Reform.

Za vožnju po hladnijem vremenu isplati se povećati toplinsku udobnost donjim slojem. Mrežasta majica POC Essential vrlo je prozračna i zadržava vlagu i toplinu. Za dame koje vole zimu, preporučujemo da ne propustite termo majicu Castelli Flanders.

Muškarac sa ženom na brdskom biciklu koji se spušta niz stijenu imaju dres i rukavice

Rukavice

Biciklističke rukavice oprema su za većinu biciklista tijekom cijele godine. Zahvaljujući tretmanu protiv klizanja na dlanovima, poboljšavaju prianjanje za upravljač, dok podstava također smanjuje pritisak na dodirne površine. Kod vožnje po zahtjevnijim terenima cijenit ćeš rukavice sa štitnicima na gornjem dijelu.

Za toplo vrijeme odaberite tanke rukavice, ženske BBB Omnium ili muške POC Essential. Za zimsku vožnju preporučamo grube unisex rukavice "račie" Sealskinz.

Muziker SAVJET:
Ako odabereš rukavice, Northwave Active, koji podržavaju upravljanje zaslonom osjetljivim na dodir, uštedjet ćeš vrijeme pri upravljanju svojim pametnim telefonom.

Biciklističke hlače s kvalitetnom podstavom

Tvoja udobnost na biciklu tijesno je povezana s udobnošću tvog sjedala. Isplati se ne podcijeniti izbor biciklističkih hlača i uložiti u kvalitetnu podstavu. Velika je razlika između ženskih i muških podstava, pa ne preporučujemo ženama da svoje hlače nasljeđuju od muževa i obrnuto.

Hlače za brdski bicikl imaju širok kroj, često su sa džepovima, raznih duljina kako bi bile kompatibilne sa štitnicima za koljena. Riječ je o biciklističkoj odjeći, koja je najčešće izrađena od fleksibilnog materijala ili od jačeg – izdržljivijeg. Ima dijelove izrađene od fleksibilne tkanine za prilagodbu kretanju vozača i s unutarnjim podstavljenim kratkim hlačama.

Ne propusti muške hlače Briko i ženske trail hlače Scott.

Muziker SAVJET:
Nećeš pogriješiti ako kupiš uske kratke hlače od likre, prikladne i za putni bicikl - obično imaju bolji uložak, na njih možeš obući široke mtb kratke hlače.

Brdski biciklist ide nizbrdo, ima brdske kratke hlače, štitnike, tenisice i jaknu

Cipele za biciklizam

Tijekom dužih putovanja biciklistički rukavi su neprocjenjivi pomoćnik. Zahvaljujući njima se možeš voziti u dresu kratkih rukava, u kratkim hlačama i po potrebi se “zagrijati”. Pritom nemaš ruksak pun rezervne odjeće. Pogledaj Castelli Thermoflex 2 za noge a ruke.

Gornji sloj

Voziš li se tijekom cijele godine, kvalitetna jakna je “must have”. Ponuda je vrlo široka i izbor se mora razmotriti ovisno o različitim uvjetima.

Tvoja oprema mora uključivati ​​laganu, laganu i elegantnu "vintericu", na primjer mušku Scott Weather Reflect i žensku FOX Ranger Wind uvijek možeš ponijeti sa sobom. Štititi će te od vjetra i kiše. Termo jakna POC Pro i ženska Craft ADV bike.

Čak i ako tvoja stopala mogu podnijeti veću toplinsku nelagodu, kvalitetne muške hlače otporne na vremenske uvjete iz Craft ADV Offroad ili ženske POC Ardour čine vožnju i po lošem vrenmenu ugodnim iskustvom.

Štitnici

Prilikom vožnje po stazama povećava se vjerojatnost pada i raznih sudara. Ako voziš u takvim uvjetima, svakako zapamti zaštitnike. Jastučići za koljena su osnova, ali ako isprobavaš zahtjevnije trikove, možeš ih nadopuniti štitnicima za ramena i prsa u jednom Dainese Trail Skins.

Brdski biciklist u tankoj jakni sa štitnicima za koljena

Čarape

Ne treba podcijeniti ni ulaganje u kvalitetne čarape, one definitivno nisu samo stvar imidža. Više čarape štite gležnjeve i prednji dio nogu od ogrebotina, kamenja, kao i od samih pedala.

Vodootporne čarape, izolirane s Sealskinz vrlo su popularne među brdskim biciklistima koji voze po svim vremenskim prilikama relativno suha, čak i ako su cipele mokree. Ljeti ćeš cijeniti lagan i prozračni POC Essential.

Druga opcija za loše vrijeme su vodootporne navlake za biciklističke cipele.

Cipele za bicikl

Za terensku vožnju vrlo je važno da ti noga ne sklizne s pedale.

Planinske cipele za pedale, slične putnim, koje se pričvršćuju na pedalu i omogućuju efikasnije guranje pedala, konstruirane su tako da su udobne i za hod po terenu.

Široke cipele za ravne pedale, više podsjećaju na cipele za skateboard. Potplat je izrađen od visoko ljepljive gume koja se dobro drži na izbočinama pedala.

Za zimsko vrijeme isplati se uložiti u izoliranu verziju biciklističkih cipela.

Pronađi svoj individualan stil i obuci se za bicikl elegantno i sa stilom da dobiješ funkcionalnu i udobnu odjeću za bicikl.

Najnoviji proizvodi: Odjeća za bicikle