Odaberi državu za dostavu paketa

Skijaške kacige

Kad skijaš ili snowboardaš, sigurnost je najvažnija. Skijaška kaciga ključni je zaštitni element na padinama i terenu. Osim što štiti glavu od mogućih ozljeda u slučaju padova ili sudara, pruža i toplinsku izolaciju.

Izbor odgovarajuće kacige nešto je na što ne smiješ gledati olako. Mora dobro pristajati, pokrivati glavu i zatiljak, imati čvrstu traku ispod brade i udobno, ali dovoljno čvrsto kopčanje.


Na tržištu su dostupne različite vrste skijaških kaciga koje se mogu razlikovati po značajkama, konstrukciji ili korištenim materijalima, kao i načinu uporabe. A budući da skijanje nije samo iskustvo, tehnika i brzina, već i stil, važno je odabrati kacigu koja ne samo da štiti tvoju glavu, nego se uklapa u tvoj osobni stil i upotpunjuje ga. Za one koji traže originalnost i žele izraziti svoju kreativnost, na tržištu postoje i razni originalni i zabavni dodaci za kacige za skijanje i snowboard, kao što su ljepljive uši ili rogovi te razne navlake za kacige.


Naša ponuda uključuje vrhunske skijaške kacige za sve – od početnika do iskusnih skijaša. U ponudi imamo modele vodećih brendova kao što su POC, Bollé, Alpina, Head, Atomic, Rossignol, Salomon, Uvex, Oakley i drugih renomiranih proizvođača u više cjenovnih kategorija.


Podjela prema vrsti konstrukcije:

 • Skijaške kacige pune konstrukcije – ove kacige imaju čvrstu konstrukciju preko ušiju i pružaju punu zaštitu glave. Međutim, čvrsta konstrukcija i veća sigurnost povezani su s većom težinom ovih kaciga. Pune skijaške kacige okvira popularna su vrsta kaciga za skijanje i snowboarding. Posebno su prikladne za početnike i djecu.
 • Skijaške kacige bez vizira – skijaške kacige s mekim ušima su lakše od punih, udobnije su i prozračnije, a uši skijaša ostaju tople. Idealne su posebno za rekreativce. Kacige s mekim ušima se ne preporučuju se za brze skijaške discipline jer ne pružaju toliku zaštitu.
 • Skijaške kacige s vizirom – skijaška kaciga s vizirom omogućava savršen pregled dok pruža zaštitu od sunčeve svjetlosti i vjetra. Skijaške kacige s vizirom spajaju zaštitu kacige s funkcionalnošću skijaških naočala, pa su prikladne i za skijaše s dioptrijskim naočalama jer za njih ima dovoljno mjesta ispod štitnika.


Skijaška kaciga i skijaške naočale nerazdvojan su par. Stoga biraj naočale ne samo prema staklima, već i tako da savršeno pristaju uz oblik kacige te da nigdje ne pritišću ili povlače prilikom nošenja.


Podjela po korisniku:

 • Ženske skijaške kacige obično su toplije i često straga imaju izrez za dugu kosu. Ženske skijaške kacige karakterizira i moderan dizajn.
 • Muške skijaške kacige imaju veći broj ventilacijskih otvora koji pružaju bolju cirkulaciju zraka i svojim dizajnom bolje odgovaraju muškom poimanju mode.
 • Dječje skijaške kacige dimenzijama su prilagođene dječjoj glavi, stoga su manjih dimenzija i često su jarkih boja ili ukrašene motivima životinja kako bi bile privlačnije djeci. Propisi o obvezi nošenja skijaške kacige razlikuju se od zemlje do zemlje. U pravilu je skijaška kaciga obvezna za djecu do 15 godina, no u nekim zemljama može biti i do 14, pa čak i 16 godina; u nekim državama, kacige su obavezne i za odrasle.


Podjela prema proizvodnoj tehnologiji:

 • In-Mold – tehnologija proizvodnje u kalupu znači da se školjka i punjenje skijaške kacige proizvode kao neraskidivo povezani. Takva kaciga je lakša, ali manje prozračna.
 • Hard Shell – tvrdi kostur i školjka kacige otporna na udarce proizvode se odvojeno ali se zatim međusobno spajaju. Modeli tipa hard-shell pružaju visoku sigurnost po razumnoj cijeni.
 • Hibridna konstrukcija objedinjuje prednosti gornje dvije tehnologije (In-Mold i Hard Shell).
 • MIPS/SPIN – višesmjerni sustav zaštite od udara (od engleskog Multi-directional Impact Protection System). MIPS tehnologija simulira pad na ledu i sprječava opasne rotacijske sile. Kacigu izrađenu ovom tehnologijom posebno će cijeniti profesionalni skijaši, ali i svi oni koji su u opasnosti od čestih padova, a time i traumatskih ozljeda mozga. MIPS je odlična tehnologija i stoga je svoju primjenu našla i u mnogim drugim poljima zaštite od ozljeda glave, kao što su to biciklističke kacige, kacige za vožnju, građevinske ili kacige za motocikle.


Posebne naprave

Skijaške kacige opremljene sustavom za spašavanje RECCO predstavljaju važan korak u području sigurnosti za skijaše, snowboardere i penjače. Ovaj inovativni sustav koristi radarsku tehnologiju koja spasiocima omogućuje brže i učinkovitije lociranje ljudi u nevolji na snježnim padinama ili u planinskim okruženjima. U kacigu su integrirani mali RECCO reflektori koji reflektiraju signale opreme spasilačkih ekipa. Reflektori se također mogu ušiti u odjeću ili zalijepiti na skijaške cipele. Kada se netko izgubi, profesionalni spasioci mogu uhvatiti te signale i točno locirati osobu u stvarnom vremenu.

1 - 34 iz 363

Filtar
 • Najomiljenije
 • Najbolja ocjena
 • Najjeftinije
 • Najskuplje
 • Najnovije
 • Najveći popust
 • Naziv proizvoda
E-biky - listing - 06/2022

Svi filtri

Raspoloživost
Cijena

-

Stanje
Ukloni sve filtere

1 - 34 iz 363